c S
Vodstvo Pro Plusa podpira nakup podjetja s strani družbe KKR 23.05.2018 16:13 Ljubljana, 23. maja (STA) - Vodstvo Pro Plusa je zavrnilo namigovanja, da naj bi nasprotovalo nakupu družbe s strani globalne naložbene družbe KKR. "Navedena namigovanja nimajo nobene podlage v dejstvih. Vodstvo Pro Plusa v celotnem postopku, že skoraj leto dni, tvorno sodeluje z zdajšnjim lastnikom, družbo CME, da bi dosegli uspešen zaključek postopka," so zapisali.

Kot so v sporočilu za javnost še navedli v vodstvu družbe, na čelu z generalnim direktorjem Pavlom Vrabcem, se na različna namigovanja, ki so se pojavljala v javnosti niso odzivali, ker potek vseh upravnih postopkov v Sloveniji še ni končan.

"Ocenjujemo pa, da so te dosegle tako stopnjo, da je javnost treba obvestiti, da vodstvo Pro Plusa predlagan nakup odločno podpira in se veseli novih izzivov in razvojnih možnosti, ki se ob spremembi obetajo," so izpostavili.

Vodstvo verjame v dobro sodelovanje z družbo KKR, saj njihovi uspehi v preteklem delovanju in razvoju medijskih podjetij v Evropi vlivajo zaupanje, da bodo uspešni lastniki Pro Plusa. "Prav tako pozdravljamo zavezo podjetja KKR in skupine United Group za nadaljnjo krepitev slovenske produkcije v podjetju Pro Plus, za katero menimo, da je velikega pomena za slovensko javnost," so dodali.