c S
Žalska občina v ureditev poslovne cone Arnovski gozd 3 23.05.2018 13:58 Žalec, 23. maja (STA) - Žalska občina se je lotila priprave občinskega prostorskega načrta za ureditev poslovne cone Arnovski gozd 3. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek-Rehar, gre za 14 hektarjev zemljišč, njihova ureditev pa bo stala od 1,5 do dva milijona evrov.

Dejala je, da so ta projekt prijavili za sofinanciranje preko dogovora za razvoj regij. Po njenih besedah so avtoprevozniku Enesu Draganoviću, ki je kupil del zemljišča v Arnovskem gozdu, že izdali gradbeno dovoljenje za gradnjo bencinske črpalke, oskrbnega centra za vozila, manjši motel in parkirišče za 200 tovornih vozil.

Razboršek-Reharjeva ocenjuje, da je poslovna cona Arnovski gozd, ki je umeščena ob avtocestnem izvozu Arja vas, že postala premajhna za vse, ki se želijo razvijati v žalski občini.

V Arnovskemu gozdu pa bo trgovska družba Lidl na 13 hektarjih postavila poslovno-logistični center. Vrednost naložbe je ocenjena na več kot 50 milijonov evrov, v centru bo delo dobilo od 120 do celo 300 ljudi. Skladišče, ki bo veliko 55.000 kvadratnih metrov, bo dokončano predvidoma konec leta 2019.

Žalski župan Janko Kos je danes z direktorjem polzelskega podjetja Halomojstri Jurijem Ocepkom podpisal pogodbo o nadzidavi Osnovne šole Petrovče, ki se sooča s prostorsko stisko. Šola, ki jo v tem šolskem letu obiskuje 402 učenca, bo dobila 273 kvadratnih metrov uporabnih površin. Kos je povedal, da vrednost naložbe znaša 457.000 evrov, oprema pa bo stala 25.000 evrov.