c S
Za evidentiranje študentskega dela tudi evropska sredstva 23.05.2018 11:21 Ljubljana, 23. maja (STA) - Projekt evidentiranja in dokumentiranja kompetenc študentskega dela - Evidenca študentskega dela bo podprt z evropskimi sredstvi. Za projekt je sicer namenjenih 133.355 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 106.684 evrov.

"Projekt bo omogočil evidentiranje študentskega dela, na podlagi tega pa razvoj informacijskega sistema za beleženje z delom pridobljenih znanj in kompetenc kot orodja razvoja vseživljenjske karierne orientacije," so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad izdala odločitev o finančni podpori projekta.

Projekt bo omogočal izboljšanje zaposlitvenih možnosti mladih iskalcev zaposlitve, prispeval k ozaveščenosti mladih in delodajalcev o kompetencah pridobljenih z začasnim in občasnim delom, spodbujal bo mlade k pridobivanju kompetenc, ki so iskane na trgu dela, in okrepil sodelovanje deležnikov na trgu dela.