c S
Cene nafte navzdol 23.05.2018 09:10 Singapur, 23. maja (STA) - Cene surove nafte so se danes obrnile navzdol, potem ko so v torek približale najvišjim ravneh v treh letih in pol. Na naftnem trgu so sicer pozorni na politično dogajanje v z nafto bogati Venezueli, pritisk na cene vrši tudi nekoliko močnejši dolar, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Severnomorska nafta brent, ki bo dobavljena julija, se je do popoldneva po azijskem času pocenila za 55 centov na 79.02 dolarja za 159-litrski sod. Cena teksaške nafte za dobavo v juniju se je znižala za 32 centov na 71,88 dolarja.

Nafta se ceni, odkar je v torek dosegla najvišje ravni v treh letih in pol. Za sod ameriške nafte je bilo treba v torek odšteti 72,83 dolarja, kar je največ po novembru 2014. Nafta brent pa je bila z 80,49 dolarja za sod najdražja po koncu leta 2014.

Naftni trgovci so sicer pozorni na politično dogajanje v Venezueli, kjer je na volitvah zmagal dosedanji predsednik Nicolas Maduro, ZDA pa so zaradi tega že sprejele sankcije - svojim podjetjem so namreč prepovedale sodelovanje v finančnih transakcijah z vlado Venezuele. Trgovci bodo danes pozorni še na najnovejše podatke o zaloga nafte v ZDA.