c S
Vlada v načrt razvojnih programov uvrstila 30 projektov za zagotavljanje prometne varnosti 23.05.2018 07:30 Ljubljana, 22. maja (STA) - Vladni odbor za gospodarstvo je na današnji seji sprejel sklep o uvrstitvi 30 projektov za zagotavljanje prometne varnosti in prevoznosti državnega cestnega omrežja v veljavni načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021. Skupna vrednost projektov je 43,62 milijona evrov, od tega slabih 35 milijonov evrov predstavljajo proračunska sredstva.

Med projekti, ki so jim namenili največ sredstev, so ukrepi za izboljšanje prometne varnosti (5,56 milijona evrov), rekonstrukcija cest ob meji s Hrvaško po arbitraži (4,46 milijona evrov), rekonstrukcija mostu čez Dravo v Ormožu (2,86 milijona evrov) in ureditev ceste skozi Senožete (2,74 milijona evrov), so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Za intervencijska popravila premostitvenih objektov bodo namenili 2,28 milijona evrov, za ureditev ceste skozi Tupaliče 2,12 milijona evrov, za rekonstrukcijo ceste Škofljica-Šmarje Sap pa 1,71 milijona evrov.

Po zakonu o cestah je za vzdrževanje in razvoj državnega cestnega omrežja pristojna Direkcija RS za infrastrukturo kot upravljavec državnih cest in državnih kolesarskih povezav.

Dela na projektih bodo skladno z zakonom izvajali kot vzdrževalna dela v javno korist. Izjema je prestavitev trase Strmec-Mangart, za katero bo potrebno gradbeno dovoljenje.