c S
Celjska bolnišnica pripravlja razpisno dokumentacijo za nadomestno gradnjo 22.05.2018 09:08 Celje, 22. maja (STA) - Celjska bolnišnica je aprila imenovala strokovno komisijo za vodenje postopka oddaje javnega naročila izvedbe prve etape nadomestne novogradnje. Ker je razpisna dokumentacija izredno kompleksna, je komisija z delom začela takoj. Po pripravi razpisne dokumentacije bo objavljen javni razpis za izvajalca del, so za STA povedali v bolnišnici.

Dejali so tudi, da bo javni razpis objavljen v najkrajšem možnem času takoj, ko bo pripravljena celotna razpisna dokumentacija.

"Bo pa po podpisu pogodbe, izbrani ponudnik del takoj pristopil k pripravi gradbišča in pričel z uvajalnimi deli, sočasno s pripravo projektne dokumentacije za gradbeno konstrukcijo osrednjega medicinskega objekta," še navajajo v celjski bolnišnici.

Ministrstvo za zdravje je aprila potrdilo sklep o začetku postopka oddaje javnega naročila za izvedbo prve faze nadomestne novogradnje v celjski bolnišnici. Z njim sta Celje in širša regija dobila državna sredstva v višini 27,3 milijona evrov za izgradnjo enega največjih naložbenih projektov v zdravstvu v zadnjih desetletjih.

Po oceni celjske bolnišnice vrednost javnega naročila za nulto fazo znaša 3,3 milijona evrov, za prvo fazo pa skoraj 24 milijonov evrov. Vire za financiranje naložbe bo zagotovila država iz proračunskih sredstev v letih 2018-2021.

Načrtovana naložba po oceni celjske bolnišnice prinaša dokončno rešitev prostorsko ustrezne, zanesljive in varne zdravstvene oskrbe prebivalcev širše celjske regije, poleg tega pa bolnišnici omogoča nadaljnji strokovni razvoj.

Potrjenih aprilski sklepov za začetek izgradnje nadomestne novogradnje so v celjski bolnišnici zelo veseli, saj jim prinašajo obet za rešitev težke prostorske problematike, na katero opozarjajo že vrsto let. Več kot polovica bolnišničnih oddelkov v celjski bolnišnici namreč deluje v zastarelih prostorih, ki ne izpolnjujejo sodobnih namestitvenih in delovnih standardov. Stare stavbe, najstarejša je stara 130 let, iztrošena oprema in pomanjkanje prostorskih kapacitet pa tudi ovirajo nadaljnji razvoj zdravstvene dejavnosti.