c S
Na kratko iz gospodarstva 22.05.2018 07:20 Ljubljana, 21. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V GEN-I po pisanju Financ odločajo, kdo bo začasno hranil delež, ki ga je GEN-I odkupil od Petrola. Uprava, ki jo vodi Robert Golob, je priporočila Sklad obrtnikov in podjetnikov ter Gorenjsko banko. Odločitev družbenikov mora biti znana v 30 dneh, Golob pa še vedno napoveduje tudi kotacijo na borzi.

Nadzorni svet družbe Nama je danes poleg seznanitve s poslovanjem v prvih treh mesecih letos soglašal z dnevnim redom redne skupščine, ki bo sklicana za 27. junij. Seznanil se je tudi z izvajanjem strateških aktivnosti ter dal soglasje k oddaji dela nepremičnine na Tomšičevi 2 v Ljubljani, je na spletni strani Ljubljanske borze objavila družba.

Potem ko je BKS bank konec aprila prevzela finančne instrumente več kot 9000 dosedanjih strank družbe GBD, je ta danes Ljubljanski borzi posredovala zahtevo, naj jo z junijem izključi iz članstva na borzi, je družba sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Upravni odbor družbe Inles je na današnji seji oblikoval predlog za imenovanje članov upravnega odbora za naslednje mandatno obdobje, potrdil sklic skupščine in se seznanil s sklepom sveta delavcev o imenovanju člana odbora kot predstavnika delavcev, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Inlesa.

Lesnina, ki je del skupine XXXLutz, bo danes v Vrtojbi pri Novi Gorici odprla nov prodajni center pohištva in dodatkov za dom. Ta se razprostira na 12.000 kvadratnih metrih. Poleg velikih razstavnih površin bodo kupcem po vzoru velikih pohištvenih centrov v tujini na voljo tudi otroški kotiček in restavracija, so danes sporočili iz družbe.