c S
Vrhovno sodišče ZDA dosodilo pomembno zmago delodajalcem proti delavskim pravicam 22.05.2018 07:20 Washington, 21. maja (STA) - Ameriško vrhovno sodišče je tesno, s petimi glasovi proti štirim, potrdilo zakonitost prakse siljenja delavcev, ki so v sporu z delodajalci, v podpise pogodb o odpovedi pravici do skupinske tožbe na primer zaradi plač, nadlegovanja ali diskriminacije.

Vrhovno sodišče je odločalo v sporih med zaposlenimi in vodstvi podjetij Ernst & Young, Murphy Oil USA in Epic Systems.

Vlada predsednika ZDA Baracka Obame je potrdila mnenje Nacionalnega odbora za delovne odnose (NLRB), da delodajalci delavcev ne smejo siliti v tovrstne pogodbe oziroma jim ne morejo odvzeti pravice do skupinske tožbe. Vlada predsednika Donalda Trumpa je lani odločila, da se s stališčem prejšnje vlade ne strinja.

Mnenje konservativne večine vrhovnega sodišča je napisal Neil Gorsuch, ki ga je na položaj imenoval Trump. Zakonodaja naj bi bila povsem jasna in zvezni zakon o arbitraži naj bi bil pomembnejši od odločitev NLRB.

Ruth Bader Ginsburgova pa je v mnenju manjšine zapisala, da je večinska odločitev "grozljivo" napačna in pozvala kongres naj ukrepa in odpravi neskladja. Ginsbrugova pravi, da je večina sodišča v bistvu odločila, da lahko podjetja prisilijo delavce v to, da se borijo za svoje pravice le posamično. Zvezna zakonodaja menda tega ne omogoča.

Ameriški sindikati so zadnja desetletja pod velikim udarom in v zasebnem sektorju so že izjemno šibki. Organizacija sindikata je v podjetjih zelo težavna. V javnem sektorju sindikati še imajo nekaj moči, ki pa jim jo republikanske vlade po zveznih državah skušajo odvzeti.

Delavci se na primer v boju za višjo plačo ali odpravo diskriminacije v podjetju odločijo za skupinsko tožbo, ker sami ne morejo zbrati dovolj denarja za odvetnike.

Podjetja se seveda skušajo izogniti takim tožbam, ki so lahko v primeru poraza zanje zelo drage, in v procesu arbitraže okrog sporov zaposlenim dajo na mizo pogodbo po načelu "vzemi ali pusti". V primeru odločitve za "pusti" to ponavadi pomeni odpoved delovnega razmerja in pod takšnim pritiskom naj bi doslej popustilo že 25 milijonov ljudi.