c S
Nekdanji direktor RRA Mura Danilo Krapec na sodišču 21.05.2018 14:33 Murska Sobota, 21. maja (STA) - Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je bil danes predobravnavni narok za nekdanjega direktorja Regionalne razvojne agencije (RRA) iz Murske Sobote Mura Danila Krapca, obtoženega več kaznivih dejanj, povezanih z vodenjem RRA. Zaradi možnosti dogovora s tožilstvom naroka niso opravili.

Krapčev zagovornik je pred narokom povedal, da še niso imeli možnosti pogovora s tožilstvom, in predlagal preložitev. Ker se je tožilstvo s tem strinjalo, je sodnica Nataša Pavlič Goldinskij obravnavo preložila.

Obtožnice niso prebrali, Krapec pa je za STA povedal, da zadeve ne bo komentiral do konca sodnih postopkov.

Poslovanje RRA Mura so kriminalisti začeli preiskovati po razkritju, da ima za več kot 800.000 evrov dolga, družbeniki agencije so Krapca razrešili s položaja in kmalu zatem je RRA Mura končala v stečaju.

Po ugotovitvah nadzornikov agencije pred stečajem naj bi Krapec prikrival dejansko stanje, RRA pa naj bi tudi nenamensko porabljala denar.

Krapec je takrat povedal, da ni nikoli nikogar poskušal preslepiti ali nenamensko uporabil sredstev, še manj pa oškodoval javna sredstva, ter da ni nikoli zlorabljal položaja ali zaupanja z namenom protipravne pridobitve kakršnekoli nagrade oziroma prejemkov.

Julija 2016 so na policijski upravi Murska Sobota pojasnili, da so kriminalisti proti odgovorni osebi podali kazensko ovadbo za štiri kazniva dejanja preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti, saj je v letih od 2010 do 2015 nenamensko uporabila sredstva in s tem oškodovala javna sredstva v višini najmanj milijon evrov.

Kriminalisti so podali tudi kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, saj naj bi v letih od 2011 in do 2014 odgovorna oseba v letnih poročilih članom nadzornega sveta prikazovala nerealno finančno stanje družbe, na osnovi česar so člani nadzornega sveta osumljenemu v omenjenih letih odobrili za dobrih 20.000 evrov nagrade oziroma plačila za uspešnost poslovanja.