c S
Terme Dobrna bo vodil Leon Tomašić 21.05.2018 11:03 Dobrna, 21. maja (STA) - Nadzorni svet Term Dobrna je po petkovem odstopu Aleša Semeje, ki je družbo vodil od leta 2014, za novega direktorja imenoval dosedanjega vodjo prodaje in marketinga Leona Tomašića, je družba danes sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze. Semeju bi se petletni mandat iztekel prihodnje leto.

Nadzorniki so na petkovi seji obravnavali tudi četrtletno poslovanje Term Dobrna in ugotovili, da je družba dosegla načrtovane cilje. Na letni ravni je čisti dobiček povečala za 153 odstotkov na 54.576 evrov, prihodki pa so narasli za devet odstotkov na 2,35 milijona evrov.

Terme Dobrna so v prvih treh mesecih v primerjavi z enakim obdobjem lani število nočitev povečale za tri odstotke, povprečna zasedenost nastanitvenih zmogljivosti pa je znašala 85 odstotkov. V tem času so v povprečju slovenska zdravilišča dosegla dveodstotno rast nočitev in 60-odstotno zasedenost zmogljivosti.

"Zadovoljni smo, da nam je odlične rezultate uspelo doseči tudi na tujem trgu, kjer smo zabeležili 16-odstotno rast števila prenočitev, s čimer uspešno udejanjamo strategijo diverzifikacije trgov," so navedli v upravi.

Ocenili so, da je rast števila nočitev pripomogla tudi k povečanju prodaje na področju gostinskih in velnes storitev. Na področju medicinske dejavnosti so rezultate v primerjalnem obdobju povečali za 13 odstotkov in za odstotek nad trimesečnim načrtom.

V upravi so dodali, da z nadaljevanjem doslednega izvajanja ukrepov na prihodkovni in odhodkovni strani pričakujejo izboljševanje poslovanja in uresničevanje načrtovanih poslovnih rezultatov. Napovedali so, da družba z ureditvijo virov financiranja in stabilizacijo poslovanja zaključuje obdobje sanacije.