c S
Na kratko iz gospodarstva 19.05.2018 09:58 Ljubljana, 18. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Društvo Mali delničarji Slovenije je v četrtek začelo zbirati pooblastila za skupščino družbe Unior, ki bo 6. junija, je danes prek Ljubljanske borze sporočil Unior. Delničarji bodo na skupščini odločali o predlogu, da bilančni dobiček za lani v višini okoli 436.700 evrov ostane nerazporejen.

Delničarji Domela Holding, ki ima v lasti družbo Domel, bodo na skupščini 19. junija odločali o predlogu, da se od lanskega bilančnega dobička v višini 9,83 milijona evrov za dividende nameni 411.000 evrov ali 0,80 evra na delnico, preostanek pa ostane nerazporejen, izhaja iz danes objavljenega sklica na spletni strani Ajpesa.

Skupščina Palome v lasti slovaškega sklada Eco Invest bo 21. junija odločala o predlogu, da bilančni dobiček za lani v višini 1,3 milijona evrov ostane nerazporejen. Glasovala bo o predlogu, da Andrej Farkaš postane član nadzornega sveta, izhaja iz sklica, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Na četrtkovem srečanju poslovnih partnerjev Logističnega centra BTC sta predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal in direktor PE Logistični center BTC Robi Košir več kot 70 poslovnim partnerjem povedala, da je center lani zabeležil 11-odstotno rast prihodkov, letos načrtujejo petodstotno rast. Ob digitalizaciji poslovanja in sodelovanja z razvojnimi in zagonskimi podjetji nadaljnjo širitev vidijo v povezovanju s ponudniki logističnih storitev v regiji. Nadaljevali bodo aktivnosti za izgradnjo novega Intermodalnega logističnega terminala Ljubljana, so danes sporočili iz družbe.

Nadzorni svet Term Dobrna je na današnji seji sprejel odstop direktorja družbe in imenoval novega. Družbo je doslej vodil Aleš Semeja, novega imena pa javnosti v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze še niso razkrili. Nadzorniki so se tudi seznanili s poslovanjem družbe v prvem trimesečju, v katerem je družba na letni ravni čisti dobiček povečala za 153 odstotkov na 54.576 evrov, prihodki pa so narasli za devet odstotkov na 2,35 milijona evrov.

Nadzorniki Term Dobrna so sprejeli še rebalans investicij za leto 2018 ter podali soglasje za podpis predlaganih kreditnih pogodb in za predlagano podelitev služnosti.

Telemach je danes sporočil, da je priključil operaterja televizijskih, telefonskih in internetnih storitev Teleing. S tem je razširil mrežo na področje Štajerske in Prekmurja.

Slovensko visokotehnološko podjetje Instrumentation Technologies je danes sporočilo, da je prevzelo slovensko podjetje Red Pitaya, ki je na začetku delovalo kot spin-off Instrumentation Technologies.

Taksi prevoznik Cammeo v Ljubljani in Mariboru ponuja tudi vozila, opremljena z otroškimi sedeži. Za naročilo takšnega vozila je treba prevoznika obvestiti vsaj eno uro pred odhodom in sporočiti tudi velikost sedeža, so danes sporočili iz družbe.