c S
Thermana Laško v četrtletju z rastjo prihodkov in dobička 20.05.2018 09:52 Laško, 19. maja (STA) - Thermana Laško je prvo četrtletje sklenila s 5,4 milijona evrov prihodkov, kar je 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti trimesečni dobiček pa je porasel za 101 odstotek na nekaj več kot 483.000 evrov. Uprava Thermane je za STA ocenila, da je četrtletno poslovanje skladno z načrtovanim.

Dejali so tudi, da so trimesečni prihodki načrt presegli za štiri odstotke, glede na načrt finančnega prestrukturiranja pa so prihodki višji za šest odstotkov.

Dobiček iz poslovanja pred amortizacijo je v četrtletju znašal 1,2 milijona evrov, kar je 32 odstotkov več kot v lanskem primerjalnem obdobju, načrtovanega iz načrta finančnega prestrukturiranja pa je presegel za 22 odstotkov.

"Ocenjujemo, da zaveze iz načrta finančnega prestrukturiranja v celoti izpolnjujemo," še navajajo v upravi Thermane, ki jo po aprilskem odstopu Sama Fakina z mesta direktorja družbe začasno vodi Mojca Leskovar.

Thermana, ki letos načrtuje prihodke v višini 21,5 milijona evrov, se je v velikih težavah znašla leta 2014, kljub temu pa po navedbah časnika Delo vsi še danes niso prepričani, da je bila sploh insolventna. Zaradi skupščine avgusta 2014, na kateri so delničarji potrjevali letno poročilo, ki je izkazovalo znatno znižanje vrednosti nepremičnin, sledila pa je prisilna poravnava, nekateri nekdanji delničarji s tožbo zahtevajo ugotovitev ničnosti skupščinskih sklepov.

Delničarji so v prisilni poravnavi ostali brez vsega, večinska lastnica Thermane, ki je lani zaposlovala okoli 480 ljudi, pa je danes DUTB.