c S
Duol lani po načrtih, kmalu selitev na novo lokacijo 20.05.2018 09:52 Brezovica, 19. maja (STA) - Podjetje Duol, ki med drugim proizvaja napihljive hale, je lani ustvarilo 7,11 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 2,3 odstotka manj kot leto prej. Čisti dobiček se je kljub temu povečal za 4,3 odstotke na 126.337 evrov. Po besedah direktorja Dušana Olaja so poslovali skladno z načrti, odločajo se tudi o lokaciji selitve.

Kot je za STA poudaril Olaj, je treba imeti pri ocenah Duolovega poslovanja v mislih dejstvo, da se ukvarjajo z investicijskimi projekti, ki jih običajno ni mogoče končati v enem bilančnem letu, zato jih je v nekaterih primerih treba prenesti naprej.

Podjetje se sicer vse bolj usmerja v znanstveno raziskovalno področje. V njegovem sklopu delujejo razvojno-raziskovalne skupine, z novimi zaposlitvami pa se vse bolj osredotočajo na "butične in razvojne projekte". "Računamo na to, da bi lahko skozi razvojni inženiring dosegali bistveno višjo dodano vrednost in se še bolj plasirali v svetu kot vodilni na tem področju," je ob lanski predstavitvi načrtov povedal Olaj.

Duol glavnino prihodkov iz poslovanja ustvari na tujih trgih. Ključne predstavljajo Zahodna Evropa, Skandinavija in Kitajska. Izjemno visok tržni delež imajo na tem področju po Olajevih besedah tudi v Rusiji, ki pa je že nekaj let skupaj z ostalimi državami nekdanje Sovjetske zveze ne uvrščajo med primarne trge.

Podjetje zaradi rasti poslovanja že nekaj časa razmišlja o selitvi na novo lokacijo. "V tem trenutku smo pred izborom dveh novih lokacij. Odločamo se, ali bomo šli v nakup obstoječega bistveno večjega poslovno-proizvodnega prostora ali bomo izvedli novogradnjo. Vse pa se bo zgodilo v nekaj mesecih," je še pojasnil Olaj.