c S
Celjska občina v obnovo stavb ter kulturne in sakralne dediščine 21.05.2018 07:17 Celje, 20. maja (STA) - Celjska občina je v letošnjem proračunu za obnovo uličnih fasad zagotovila 100.000 evrov, za obnovo kulturne in sakralne dediščine pa 50.000 evrov. V ta namen je na svoji spletni strani v sredo objavila javni razpis za sofinanciranje teh obnov, pri čemer morajo upravičenci vloge oddati najpozneje do 2. julija.

Kot so sporočili s celjske občine, bodo sofinancirali obnove uličnih fasad na stavbah na območju starega mestnega jedra, ki so v lasti ali solasti fizičnih in pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov. Gre za tiste ulične fasade, ki so jih začeli obnavljati po 15. juniju lani in bodo končane najpozneje do 5. novembra letos.

Celjska občina bo sofinancirala 50 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov naložbe, vendar ne več kot 50.000 evrov na posamezno stavbo. Koliko bo znašala posamična finančna pomoč, bo natančno znano šele potem, ko bo znano število prejetih vlog.

Prav tako bo občina sofinancirala obnove notranjosti in zunanjega dela sakralnih spomenikov, ki so se začele po 25. maju lani in bodo končane najpozneje do 5. novembra letos.