c S
Ikea se širi na južnoameriški trg 18.05.2018 14:11 Stockholm, 18. maja (STA) - Švedski pohištveni velikan Ikea se bo razširil na južnoameriško tržišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupina je napovedala, da namerava v naslednjem desetletju odpreti vsaj devet trgovin v Čilu, Kolumbiji in Peruju. V omenjenih državah bodo vzpostavili tudi spletno trgovino.

Prvi mož skupine Inter Ikea Torbjorn Loof je dejal, da se bo Ikea povezala s čilsko družbo Falabella, ki bo Švedom zagotovila hiter dostop do kupcev. Podjetji sta podpisali dogovor, s katerim si je Ikea zagotovila franšizne pravice v vseh treh državah, poroča AFP.

Švedski velikan sicer preverja tudi možnost za širitev v Mehiko, kjer so lani odprli pisarno. Ikea, ki je bila ustanovljena leta 1943, je trenutno prisotna na 49 trgih in ima 418 trgovin.

Falabella, ki kotira na borzi v Santiagu, ima medtem pod okriljem 494 trgovin in 42 trgovskih centrov, v Čilu, Peruju, Kolumbiji, Argentini, Urugvaju, Braziliji in Mehiki pa zaposluje več kot 100.000 ljudi.