c S
Predsednica uprave Prve Group Žnidaršič Kranjčeva bi šla v DBS 18.05.2018 11:01 Ljubljana, 18. maja (STA) - Nadzorni svet družbe Prva Group se je na četrtkovi seji seznanil s pogojno odstopno izjavo predsednice uprave Alenke Žnidaršič Kranjc, ki jo je dala pod pogojem, da dobi dovoljenje Banke Slovenije za članico uprave DBS. Za novega predsednika uprave Prva Group so pogojno imenovali Boštjana Škufco Zaverška.

Nadzorniki Prve Group so sprejeli še konsolidirano poročilo družbe za lani, se seznanili s finančnim poročilom družbe Prva Group in njenih hčerinskih družb za letošnje prvo četrtletje ter potrdili višino nagrade upravi za uspešno lansko delo, so danes sporočili prek spletne strani Ljubljanske borze.

Družbi Skupina Prva in Prva osebna zavarovalnica sta po izpolnitvi vseh odložnih pogojev 8. marca uradno postali lastnici 25 odstotkov in ene delnice Deželne banke Slovenije (DBS), ki sta jih kupili od Kapitalske zadruge.

Kapitalska zadruga ima v DBS v lasti še vedno okoli 22,5-odstotni delež, skupaj z deleži Kmečkega glasa, Zadružne zveze Slovenije in raznih območnih zadrug pa zadružni igralci obvladujejo še približno 40 odstotkov banke.

Predsednica uprave DBS je Sonja Anadolli, članica uprave pa Barbara Cerovšek Zupančič. DBS, po bilančni vsoti 11. banka na slovenskem trgu, je lani ustvarila 3,81 milijona evrov čistega dobička, kar je za 55 odstotkov več kot predlani. V lasti ima 81 poslovalnic in s tem tretjo največjo bančno mrežo v državi.