c S
Ljubljanska občina išče izvajalca za gradnjo kanalizacijskega omrežja 18.05.2018 10:57 Ljubljana, 18. maja (STA) - Mestna občina Ljubljana je objavila javno naročilo za izbor izvajalca, ki bo zgradil kanalizacijsko omrežje na prvih 20 od 39 območjih, kjer te infrastrukture še nimajo. Rok za oddajo ponudb je 12. junij. Gradnja kanalizacije sicer predstavlja del najobsežnejšega kohezijskega projekta v Sloveniji, vrednega več kot 135 milijonov evrov.

V prvi fazi bo izbrani izvajalec kanalizacijo gradil v Stožicah, na Šmartinski cesti, v Hrušici in na Litijski cesti, v Zalogu, na Gornjem Rudniku, v Glincah in Dolnicah, na Zaloški v Studencu, v Slapah, Vevčah, na Kamnogoriški cesti, Cesti dveh cesarjev, v Kalinovi ulici, Cesti Andreja Bitenca, Na Trati, na Ježici, v Klečah, v Medveščkovi ulici, Ogrinčevi ulici, Ulici Mire Miheličeve, na Brdu (vzhod).

Naročnik je občina, ki je izvedbo postopka prenesla na Javni holding Ljubljana. Javno naročilo med drugim vključuje zgraditev štirih črpališč odpadne vode, ponudniki, ki se nameravajo na razpis prijaviti, pa morajo biti sposobni opraviti delo na vseh 20 območjih.

Izbrani izvajalec bo imel slabi dve leti časa, da opravi vsa zahtevana dela. Ponudbo lahko oddajo le podjetja, katerih povprečni letni promet v poslovnih letih med 2014 in 2016 oz. če posluje manj kot tri leta, v obdobju odkar posluje do konca leta 2016, mora biti najmanj v višini sedem milijonov evrov.

Gradnja kanalizacije v prestolnici sicer predstavlja del najobsežnejšega kohezijskega projekta v Sloveniji, v okviru katerega bodo nadgradili sistem odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice, zgradili povezovalni kanal (poimenovan C0) in izvedli tretjo fazo Centralne čistilne naprave Ljubljana, ki bo zmogljivost povečala s 390.000 na 555.000 populacijskih enot in omogočila terciarno stopnjo čiščenja.

Projekt nadgradnje kanalizacije v omenjenih občinah je ocenjen na skupno 135,6 milijona evrov, od tega bo sredstev EU okoli 69 milijonov evrov, državnih sredstev okoli 12 milijonov evrov, sredstev občin pa preostalo.