c S
Na kratko iz gospodarstva 17.05.2018 17:07 Ljubljana, 17. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Cimos, ki je v fazi finančnega prestrukturiranja, je v prvih treh mesecih ustvaril 64,3 milijona evrov prihodkov, kar je 5,8 odstotka več kot v zadnjem četrtletju lani. Čisti dobiček pa je bil z 800.000 evri za 3,7 milijona evrov višji kot v prehodnem trimesečju, kar je zaradi dodatnih slabitev ob koncu lanskega leta pričakovano, izhaja iz poročila o izvajanju ukrepov v prvem trimesečju, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa. Poslovanje je v skladu z načrti, so pojasnili v Cimosu, kjer nadaljujejo z optimizacijo števila zaposlenih, finančnih obveznosti in stroškov.

Electa inženiring je prvo četrtletje končala s približno 60.000 evrov izgube, predvsem zaradi amortizacije in popravka vstopnega DDV na podlagi potrjenega postopka prisilne poravnave. Prihodkov od prodaje v tem času skoraj ni bilo, ustavili so se pri manj kot 1000 evrov, izhaja iz poročila o izvajanju ukrepov, danes objavljenem na spletni strani Ajpesa.

Thermana je na Ajpesu objavila sklic skupščine, ki bo 19. junija. Delničarji bodo na njej med drugim odločali o predlogu uprave, da se približno 390.000 evrov lanskega bilančnega dobička v celoti razporedi v rezerve.

Okrožno sodišče Krško je danes v register vpisalo, da se k Termam Čatež pripojita družbi M kapital in M naložbe, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.