c S
Skupina Intereuropa čisti dobiček v četrtletju povečala za skoraj polovico 17.05.2018 16:28 Koper, 17. maja (STA) - Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju ustvarila 1,3 milijona evrov čistega dobička, kar je za 49 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani ter za 121 odstotkov nad načrtovanim. Prihodke od prodaje so na letni ravni povečali za 10 odstotkov na 38,8 milijona evrov, s tem pa za pet odstotkov presegli načrte, so sporočili iz Intereurope.

"Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju z intenzivnimi prodajnimi aktivnostmi ob ugodnih gospodarskih razmerah presegla tako načrtovane kot tudi lanske primerljive prihodke od prodaje, poslovni izid pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) ter čisti poslovni izid," so iz Intereurope sporočili, ko se je z rezultati seznanil tudi nadzorni svet.

EBITDA je dosegel 3,6 milijona evrov, kar je šest odstotkov več kot v lanskem prvem kvartalu ter 21 odstotkov nad načrti. Poslovni izid iz poslovanja pa je bil z 2,1 milijona evrov za 20 odstotkov višji glede na primerljivo obdobje leta 2017 ter za 58 odstotkov višji od načrtovanega.

V Intereuropi pa so zapisali še, da je skupina v prvem kvartalu neto finančni dolg znižala za štiri odstotke oz. za 2,9 milijona evrov.

Pred mesecem in pol je sicer stekel nov poskus prodaje Intereurope, potem ko so banke kot večinske lastnice marca 2016 ustavile postopek prodaje. Banke so s svetovalcem PwC svetovanje podpisale mandatno pogodbo za skupno prodajo delnic. V paketu je 72,13 odstotka vseh delnic družbe Intereuropa.