c S
Adria Ankaran z višjim standardom sob do krepitve blagovne znamke 17.05.2018 15:13 Ankaran, 17. maja (STA) - V resortu Adria Ankaran so pred začetkom poletne sezone zaključili nekaj večjih naložb, s katerimi so povečali število sob višje, štirizvezdične kategorije. S tem krepijo blagovno znamko tako doma kot v tujini, zlasti v nemško govorečih deželah, katerih gostje so povpraševali po višjih standardih. Rezultati se že kažejo v zasedenosti kapacitet.

Kot je na današnji novinarski konferenci spomnil direktor družbe Goran Križnar, so v zadnjih letih uspešno sanirali dolgove iz preteklosti, ki zdaj znašajo le še okoli pol milijona evrov, dolg pa redno odplačujejo.

Lani je Adria Ankaran zabeležila 5,8 milijona evrov prihodkov in 375.000 evrov dobička, v letu 2018 pa načrtujejo za 6,2 milijona evrov prihodkov in 435.000 evrov dobička.

Ob tem so letos šli v prenovo dveh blokov vil. S prenovo t.i. Olive suites so tako pridobili 16 prenovljenih enot visoke kategorije oz. bivalnih enot s štirimi zvezdicami. Poleg tega so v Vili Cedra prenovili 28 sob, ki so zdaj prekategorizirane iz treh v štiri zvezdice. Poleg tega so popolnoma prenovili restavracijo Taverna in delno tudi lounge bar. Za vse naložbe so porabili okoli milijon evrov, je še navedel Križnar.

Vodja prodaje Maruška Kokalj je ocenila, da so uspeli okrepiti blagovno znamko, tako doma kot v tujini, zlasti v nemško govorečih deželah. "Ravno ti gostje so tudi povpraševali po vse višjih standardih in kapacitetah," je opozorila Kokaljeva. Po prenovi resort zdaj po njenih besedah šteje skupno 178 hotelskih sob, od tega je 68 sob s štirimi zvezdicami.

Napovedi za poletno sezono so še nekoliko boljše kot lani, je navedla Kokaljeva. V junija imajo tako 80-odstotno zasedenost, julija krepko čez 70-odstotno, avgust pa je juliju tik za petami. Zelo dobro pokrita sta tudi prva dva tedna v septembru.

Po Križnarjevih besedah v Adrii dolgoročno načrtujejo kakovostno razširitev resorta, pri čemer si želijo, da bi skupaj z ankaransko občino sprejeli prostorski načrt, ki bi odgovarjal tudi razvoju občine. Med drugim je v načrtu manjša marina oz. pomol s privezi ter ureditev sprehajalne poti ob morju od Sv. Katarine do bolnišnice Valdoltra, je naštel Križnar. Pomenljivo je novinarsko konferenci prisostvoval tudi ankaranski župan Gregor Strmčnik, ki je poudaril, da občina in Adria nista v nikakršnih sporih.

Križnar se bo sicer kmalu vrnil na mesto prokurista družbe. Kot je razkril, bo namreč konec junija mesto direktorja prevzel Aleš Semeja, dosedanji direktor Zdravilišča Dobrna.