c S
Štirje Slovenci in Hrvat naj bi 41 ljudi oškodovali za skoraj 600.000 evrov 17.05.2018 13:10 Novo mesto, 17. maja (STA) - Kriminalisti Policijske uprave Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Ljubljana podali kazensko ovadbo zoper državljana Hrvaške in štiri državljane Slovenije ter eno pravno osebo s Hrvaške zaradi suma storitve več kaznivih dejanj poslovne goljufije. Osumljeni naj bi 41 oškodovancem povzročili za 598.755 evrov premoženjske škode.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, so osumljeni po ugotovitvah policistov prek osumljene družbe s sedežem na Hrvaškem v letih 2009 in 2010 z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin in dejstev spravil v zmoto in preslepili oškodovance, da so ti vložili oziroma zaupali v upravljanje svoja denarna sredstva investicijski hiši. Ta naj bi sredstva vložila v uradne mednarodne trge, a se to ni zgodilo.

Za povečanje popolnega zaupanja v izpeljano naložbo so osumljeni oškodovancem tudi plačevali določeni znesek, domnevne navidezne "obresti". Razen teh ostalih vloženih sredstev oškodovanci niso več prejeli. Osumljeni so tako po navedbah policije s kaznivimi dejanji povzročili premoženjsko škodo 41 oškodovancem v višini 598.755 evrov.