c S
Intus invest za delnico term Topolšica ponuja 26 evrov 16.05.2018 09:07 Ljubljana, 16. maja (STA) - Družba Intus invest, ki že ima v lasti 32,01 odstotka družbe Naravno zdravilišče Topolšica, je za vsako delnico, ki je še nima v lasti, pripravljena plačati 26 evrov, izhaja iz danes v časniku Delo objavljene prevzemne ponudbe. Prevzemna ponudba bo veljala od 17. maja do 13. junija.

Kapital term Topolšica je razdeljen na 58.650 delnic, Intus invest kot največji delničar term jih ima 18.774, prevzemna ponudba pa se nanaša na preostalih 39.876 delnic.

Intus invest za vsako delnico ponuja plačilo v denarju, prevzemnega praga ni določil. Za pridobitev finančnih virov za plačilo kupnine za delnice ni na nikakršen način neposredno ali posredno dal ali se zavezal dati v zastavo ali zavarovanje delnic term, ki niso v njegovi lasti.

Lastnika Intus investa sta Peter Krivc in Axor holding oz. hotelska veja nekdanjega ACH, v lasti imata vsak po 50 odstotkov družbe. Intus invest zastopa Krivc, sicer izvršni direktor Axor holdinga in tudi član nadzornega sveta term Topolščica.

Axor holding je nastal z izčlenitvijo počitniških oz. hotelskih objektov iz ACH. ACH se je namreč lani razdelil na tri dele: ACH, ACH 2 in ACH 3. Na ACH 3 so med drugim prenesli poslovno hotelirstvo, družba pa se je letos tudi preimenovala v Axor holding.

V Axor holding med drugim sodijo Union Hoteli z Grand hotelom Union, Hotelom Lev in Central hotelom.