c S
Na kratko iz gospodarstva 16.05.2018 07:27 Ljubljana, 15. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Konzorcij lastnikov Gorenjske banke, v katerem so Družba za upravljanje terjatev bank ter nekatera podjetja in občine z Gorenjske, naj bi po informacijah Dela danes razpravljal o pravnih pogledih na že sklenjeno pogodbo s srbsko AIK banko in o tem, ali naj jo prisilijo v odkup deležev, kar bi vodilo v izgubo glasovalnih pravic. AIK je delež v Gorenjski banki medtem povečala na 25,22-odstotka in se približala tretjinskemu deležu, za katerega ima dovoljenje centralne banke.

Italijanska zavarovalniška skupina Generali, s katero je KD Group začel ekskluzivna pogajanja za prodajo Adriatic Slovenice, naj bi po pisanju današnjih Financ zanjo ponudila 200 milijonov evrov. Generali ima neuradno tudi velike načrte z družbo za upravljanje premoženja KD Skladi, ki je hčerinska družba Adriatic Slovenice. Z združitvijo zavarovalnic Generali Slovenija in Adriatic Slovenice bi nastala druga največja zavarovalna skupina v Sloveniji, ki bi imela približno 19-odstotni tržni delež.