c S
Pošta Slovenije s pomočjo hrvaškega startupa do hitrejše dostave spletnih nakupov 16.05.2018 07:27 Ljubljana, 15. maja (STA) - Generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in direktor hrvaškega startupa Locodels Stevica Kuharski sta danes na konferenci Podim podpisala pismo o nameri o poslovnem sodelovanju. Cilj sodelovanje je hitrejša dostava spletnih nakupov v segmentu B2C s pomočjo delitvene ekonomije.

Startup podjetje Locodels ponuja platformo za dnevno mestno dostavo po modelu delitvene ekonomije. Storitve dostave lahko namreč prek platforme izvaja vsak posameznik, ki ima prijavljeno dejavnost, v zameno za opravljeno storitev pa dobi plačilo. Trgovcem rešitev omogoča hitro dostavo takrat, ko si jo želijo.

Kot so pojasnili v Pošti Slovenije, je bistvo tega poslovnega modela v kombiniranju naročil za dostavo in samodejni optimizaciji prek njihove dostavne platforme.

Pošta Slovenije in Locodels nameravata omogočiti dostavo spletnih nakupov prek spletne platforme v septembru na območju Ljubljane, v nadaljnjem sodelovanju pa tudi v ostalih mestih in med mesti.

Platforma sicer po besedah Novaka ne nadomešča storitev Pošte Slovenije ali drugih ponudnikov paketne dostave. S to storitvijo želijo predvsem dvigniti storitev dostave spletnih nakupov na višjo raven, da se izvaja tudi takrat, ko tradicionalni ponudniki paketne dostave niso na voljo, denimo popoldne oziroma zvečer ter ob vikendih, je povedal za STA.

Po mnenju direktorja startupa Locodels imajo od njihovega poslovnega modela največje koristi kupci v internetnih trgovinah, saj s tem, ko jim omogočajo dostavo v popoldanskih in poznih večernih urah, krepijo lojalnost svojih kupcev.

Optimizacija dostave poštnih pošiljk, pametna in trajnostna logistika, e-poslovanje in sodobne informacijske storitve so po besedah Novaka prednostna področja, na katerih Pošta Slovenije sistematično išče povezave s startup podjetji. Locodels je tako po njegovem mnenju pravi partner za Pošto Slovenije, saj je z njim možen zgoden in hiter razvoj storitev, ki izhajajo iz potreb kupcev.

Kuharski pa je ob tej priložnosti poudaril, da sodelovanje Locodelsa in Pošte Slovenije pomeni velik korak naprej v regionalni širitvi in krepitvi položaja na trgu.