c S
MoneyRebel v ICO do precej manj sredstev od želja 16.05.2018 07:27 Ljubljana, 15. maja (STA) - Slovenski startup s področja finančnih tehnologij MoneyRebel je v procesu zbiranja podpornih sredstev ICO (Initial Coin Offering) zbral za 3,26 milijona evrov sredstev, kar je občutno pod željami. Podjetje je namreč ciljalo na več kot 20 milijonov evrov. Kljub temu so v ekipi zadovoljni.

"Ekipa MoneyRebel je z višino zbranih sredstev v fazi ICO zadovoljna, saj jim je to uspelo doseči na izredno zahtevnem trgu in času," so sporočili iz družbe. Po neverjetnem optimizmu in zbranih sredstev s strani takratnih svetovnih in slovenskih ICO projektov v začetku leta 2018 se je v zadnjih mesecih trg namreč več kot prepolovil, veliko projektov ICO se je s tako zadržanega trga umaknilo oz. je odloženih na kasnejši, bolj ugoden čas, so zapisali.

"Toda ekipa MoneyRebel dela vse v smeri dane obljube svojim prvim podpornikom, da MRP žeton uvrsti na menjalnico ob koncu maja 2018. Posledično so ICO izpeljali do konca kljub slabim razmeram na trgu," so pojasnili dogajanje.

Zgornja meja sredstev, ki jih je MoneyRebel zbiral v okviru ICO, je bila postavljena pri 24 milijonov evrov, pri čemer je bilo 15 milijonov predvidenih za razvoj platforme, ostalih devet milijonov pa za t.i. kripto arbitražo. Z zbranimi sredstvi v višini 3,26 milijona evrov so, kot so navedli, vendarle presegli spodnji prag in lahko začnejo načrtovati svojo dolgoročno strategijo.

Podjetje MoneyRebel namerava zgraditi finančno platformo, kjer bo na enem mestu moč najti številna digitalna orodja in znanje, tako v obliki osebnega finančnega svetovanja kot tudi umetne inteligence, za upravljanje in rast osebnih finančnih sredstev. Ker je zaupanje v osebno finančno svetovanje po njihovi oceni na izjemno nizkem nivoju, so na svoji platformi predvideli stičišče svetovalcev, kakovost katerih bodo ocenjevali uporabniki platforme sami, pri tem pa bo uporabljena tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain).

Ekipa MoneyRebel si je za cilj zadala ne le razviti prebojno finančno platformo, pač pa tudi dolgoročno prisotnost na obetajočem trgu finančnih storitev; oboje z namenom krepiti vrednost svojega plačilnega sredstva MRP žeton. Na področju financiranja bo projektu ICO sledila faza pridobivanja sredstev investiranja s strani zasebnega kapitala.

Ta del pridobivanja sredstev je MoneyRebel sicer vzporedno z zaključkom faze ICO že začel izvajati. Trije trgi, ki so pokazali največ zanimanja in na katerih nadaljnje aktivnosti že potekajo, so Francija, Rusija in Hong Kong, so še dodali.