c S
Easyjet ob rasti prihodkov zmanjšal izgubo 15.05.2018 15:46 London, 15. maja (STA) - Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v prvem polletju poslovnega leta, v šestih mesecih do konca marca, zabeležil 54 milijonov funtov (61,5 milijona evrov) čiste izgube, potem ko je v enakem obdobju leto prej ta znašala 192 milijonov funtov. Prihodki od prodaje so porasli za petino na 2,2 milijarde funtov.

Število potnikov se je povečalo za tri milijone na 36,8 milijona, povečanje pa je deloma posledica pridobitve operacij propadlega prevoznika Air Berlin na berlinskem letališču Tegel, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Easyjet je sicer ob neupoštevanju stroškov z vključitvijo operacij na letališču Tegel v polletju zabeležil osem milijonov funtov dobička pred davki, potem ko je imel v enakem obdobju leto prej 212 milijonov funtov izgube pred davki.

V družbi so s poslovanjem v zimskem obdobju zadovoljni, boljše rezultate pa med drugim pripisujejo zmanjšanju zmogljivosti drugih prevoznikov, med drugim zaradi propada britanskega Monarcha in italijanske Alitalie, ter krepitvi blagovne znamke Easyjet.