c S
Izbrali nova družini prijazna podjetja 15.05.2018 15:26 Ljubljana, 15. maja (STA) - Nevladna organizacija Ekvilib Inšitut je danes 15 podjetjem podelila certifikate družini prijazno podjetje. Pri tem so tri podjetja prejela osnovni, 12 pa polni certifikat. Doslej se je v projekt certificiranja vključilo prek 260 slovenskih podjetij in organizacij.

Kot so sporočili iz Ekvilib Inšituta, so osnovne certifikate prejele družbe Electric Drives Slovenija, Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana in Javno komunalno podjetje Grosuplje.

Polne certifikate pa so prejeli Adriatic Slovenica, Biotehniški center Naklo, Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, Centerkontura, Dom starejših občanov Ilirska Bistrica, Javne službe Ptuj, Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor, Kadrovske storitve, Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, Zdravstveni dom Ljubljana in Zdravstveni dom Novo mesto.

Posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji so prejela podjetja, ki so v postopek certificiranja vključena od leta 2011, in sicer Dravske elektrarne Maribor, Društvo Projekt Človek, Elektro Gorenjska, Fiposor, Informatika, informacijske storitve in inženiring, Mariborski vodovod, NLB, Saubermacher-komunala Murska Sobota, SIST - Slovenski inštitut za standardizacijo, SmartIS, Steklarna Hrastnik in Vzajemna zdravstvena zavarovalnica.

Certifikat družini prijazno podjetje je princip organizacijskega upravljanja, ki zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Certificiranje v Sloveniji od leta 2007 izvaja Ekvilib Inšitut v sodelovanju z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter zainteresiranimi zunanjimi partnerji. Namenjen je podjetjem in javnim ustanovam z več kot deset zaposlenimi.

Podelitev certifikatov sovpada z mednarodnim dnevom družin, ki ga obeležujemo 15. maja. Letos poteka pod geslom Družine in vključujoče družbe. Pri tem je poudarek na pomenu zagotavljanja enakih pravic vsem družinskim članom, zlasti ženskam, izpostavljen pa je tudi pomen socialne zaščite za socialno vključenost in družinsko usmerjenih politik.