c S
Allianz leto začel z rastjo čistega dobička 15.05.2018 10:26 München, 15. maja (STA) - Nemški zavarovalniški velikan Allianz je v prvem četrtletju ustvaril 1,9 milijarde evrov čistega dobička, kar je 6,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. K temu so pripomogli predvsem nižji davčni odhodki in stroški prestrukturiranja. V Allianzu so ob tem ohranili načrte glede dobičkonosnosti za letos.

Rast čistega dobička je, kot rečeno, posledica nižjih davčnih odhodkov in stroškov prestrukturiranja ter povečanih prihodkov od finančnih naložb. Dobiček iz poslovanja je namreč upadel za šest odstotkov na 2,8 milijarde evrov.

Prihodki so medtem narasli za vsega 0,7 odstotka na 36,5 milijarde evrov.

Številne vremenske nevšečnosti še naprej povečujejo izplačane škode na področju premoženjskega in škodnega zavarovanja. V Allianzu so ob tem izpostavili za 220 milijonov evrov škod, ki jih je prinesel januarski vihar Friderike.

Operativni dobiček na področju premoženjskega in škodnega zavarovanja je ob 1,1-odstotni rasti premij kljub temu narasel za 1,2 odstotka, s 7,4-odstotnim upadom dobička iz poslovanja pa je razočarala enota za življenjska in zdravstvena zavarovanja.

Za celotno leto prvi mož Allianza Oliver Baete na podlagi podatkov iz prvega trimesečja vztraja pri napovedanem dobičku iz poslovanja med 10,6 in 11,6 milijarde evrov.