c S
Cene nafte malenkost navzgor 15.05.2018 09:00 Singapur, 15. maja (STA) - Cene nafte, ki jih v zadnjih dneh podpihujejo negotova usoda iranskega jedrskega sporazuma in zaostrovanje razmer na Bližnjem vzhodu, so se danes še malenkost povečale.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom junija je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 71 dolarjev, kar je štiri cente več kot v ponedeljek. Severnomorska nafta brent z julijskim dobavnim rokom se je podražila za pet centov na 78,28 dolarja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ponedeljek je na meji med območjem Gaze in Izraelom prišlo do streljanja, kar se je izkazalo za najbolj krvav dan izraelsko-palestinskega konflikta od vojne leta 2014. To se je še stopnjevalo, ko so ZDA s slovesnostjo obeležile selitev svojega veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem.

Zaradi strahu po motnjah dobave nafte z Bližnjega vzhoda se cene zvišujejo, nanje pa pritiskajo tudi podatki o količini načrpane nafte s strani organizacije Opec, ki se je v zadnjem času nekoliko zmanjšala.