c S
Na kratko iz gospodarstva 15.05.2018 07:17 Ljubljana, 14. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Banka Slovenija ter centralne banke iz Bolgarije, Grčije, Francije, Hrvaške, Malte in Slovaške so danes podale izjave o zavezanosti kodeksu enotnih standardov in načel deviznega trga in se pridružile 22 centralnim bankam Evropskega sistema centralnih bank (ESCB), ki so to že storile. Centralne banke so kodeksu prilagodile prakse in postopke, s tem dejanjem pa poudarjajo, da so načela kodeksa pomembna za spodbujanje celovitosti in učinkovitega delovanja deviznega trga, so sporočili iz Banke Slovenije.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes objavila vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup 14 stanovanj v Črni vodi v Zagrebu. Stanovanja so velikosti od 30 do 100 kvadratnih metrov, cene pa od 46.000 do 159.000 evrov brez 25-odstotnega davka na dodano vrednost. Ponudbe zbirajo do 14. junija, kaže objava na spletni strani DUTB. Gre za projekt 16 Meridijan, ki ga sestavljajo štiri vile s po štirimi stanovanji.