c S
Z zaslišanjem Bavčarjeve soproge zaključena pravda med zakoncema in državo 15.05.2018 07:17 Ljubljana, 14. maja (STA) - Na pravdnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča se je z zaslišanjem soproge Igorja Bavčarja Ljubomire Hortner Bavčar zaključila pravda med državo in zakoncema zaradi ugotovitve in določitve deležev na njunem skupnem premoženju. Bavčarjeva soproga je danes na sodišču v celoti potrdila njegov zagovor.

Tožbo proti nekdanjemu prvemu možu Istrabenza in njegovi soprogi je Finančna uprava RS (Furs) vložila zaradi ugotovitve skupnega premoženja in določitev deležev na skupnem premoženju v višini 136.838 evrov. Gre za nepremičnine in osebno vozilo zakoncev, poroča spletni Večer.

Bavčar je zagovor podal februarja. Njegovi odvetnici sta tedaj poudarili, da je tožba Fursa nesklepčna, nelogična in neživljenjska. Opirala naj bi se na okrog 24 milijonov evrov prihodkov iz let 2007 in 2008, odvetnici pa sta izrazili prepričanje, da želi Furs od Bavčarja pravzaprav izterjati plačilo davščin za 18 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi, ugotovljene v kazenski zadevi Istrabenz.

Bavčar je v pričanju dejal, da je celotna zadeva zelo nenavadna. "Vse so mi vzeli, hkrati pa zahtevajo, da od tega, kar so mi vzeli, plačam še dohodnino," je poudaril Bavčar. Navedel je, da je delež njegove soproge na skupnem premoženju večji ne glede na finančni vložek, saj sam v času osamosvojitve ni imel dovolj časa za družino, za katero je skrbela njegova soproga. Dodal je, da nima premoženja, račune pa ima blokirane.

Bavčarjeva soproga je danes njegov zagovor v celoti potrdila, poroča Večer. Z njenim zaslišanjem se je pravda zaključila, stranke bodo sodbo prejele po pošti.

Državno odvetništvo, ki zastopa Republiko Slovenijo, bo lahko v primeru sodne ugotovitve in določitve Bavčarjevega deleža na omenjenem premoženju začelo izvršilni postopek zaradi zavarovanja ali izterjave davčnega dolga.