c S
Svet bolnišnice Valdoltra za čimprejšnjo razjasnitev preiskave NPU 15.05.2018 07:20 Ankaran, 14. maja (STA) - Svet zavoda Ortopedske bolnišnice Valdoltra se je na današnji seji seznanil s preiskavo NPU zaradi suma, da je zaposleni v bolnišnici sprejemal podkupnino. Ob tem so člani sveta izrazili pričakovanje, da bodo postopki čim prej zaključeni, očitki pa razjasnjeni. Svet je za direktorja bolnišnice za štiriletni mandat imenoval Radoslava Marčana.

Preiskava Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) se nanaša na obdobje med letoma 2008 in 2011 zaradi suma nedovoljenega sprejemanja daril s strani zaposlenega v bolnišnici, so sporočili iz Valdoltre. "Obžalujemo dogodek in pričakujemo, da bodo postopki čim prej zaključeni in da bodo očitki razjasnjeni," so zapisali v imenu sveta zavoda.

Svet zavoda se je ob tem seznanil tudi z ukrepi bolnišnice za obvladovanje koruptivnih tveganj. Kot ugotavljajo, so predvsem v nabavnem procesu v zadnjih letih uvedli vrsto ukrepov z namenom zagotavljanja nadzora in transparentnosti postopkov v nabavnem procesu.

Kot je pred dnevi poročala POP TV, je NPU pod drobnogled vzel ortopeda in predstojnika oddelka za protetiko Simona Kovača. Ta je že zanikal vse obtožbe. Kot je dejal, so le-te "absurdne", saj ni naredil ničesar nezakonitega. Kriminalisti so v četrtek po poročanju omenjene televizije sicer odnesli naročilnice, račune in korespondenco med Kovačem in dobavitelji.

Svet bolnišnice je sicer danes za direktorja Ortopedske bolnišnice Valdoltra za štiriletni mandata imenoval aktualnega direktorja Radoslava Marčana. Ta je bil tudi edini kandidat, ki se je prijavil na javni razpis za direktorsko mesto. Po pregledu poročila komisije za odpiranje ponudb o izpolnjevanju razpisnih pogojev, predstavitvi programa dela za naslednje mandatno obdobje ter razgovoru s kandidatom so člani sveta soglasno glasovali za Marčanovo imenovanje.

Za veljavnost njegovega imenovanja je sicer potrebno pridobiti še soglasje vlade, so še zapisali v bolnišnici.