c S
Slovenski turizem išče novega sejalca 15.05.2018 08:16 Ljubljana, 15. maja (STA) - Slovenska turistična organizacija (STO) je tudi letos pripravila razpis za podelitev sejalca, priznanja za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu. Lani sta bila sejalca dva, in sicer Fontana piv zeleno zlato v Žalcu in Expo Postojnska jama Kras.

Sejalec je priznanje za tiste novosti, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Medtem ko s priznanjem snovalec STO nagrajuje najboljše ideje, ki se morajo šele uresničiti, pa se s sejalcem poklonijo že uresničenim uspešnim novostim.

Prijave na izbor zbirajo do 11. junija. Med prijavljenimi projekti bo strokovna komisija izbrala polfinaliste, ki jih bo nato obiskala na terenu in določila finaliste. Zmagovalca bodo razglasili na oktobrskih Dnevih slovenskega turizma.

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma do leta 2021 predvideva dvig prilivov iz naslova izvoza potovanj na od 3,7 do štiri milijarde evrov. Za dosego tega cilja pa bo ključna inovativna ponudba z višjo dodano vrednostjo, izpostavljajo slovenski turistični delavci.