c S
KD Group z družbo Generali ekskluzivno o prodaji Adriatic Slovenice 14.05.2018 10:01 Ljubljana, 14. maja (STA) - Družba KD Group, ki prodaja zavarovalnico Adriatic Slovenica, je v petek z družbo Generali CEE, ki je del italijanske zavarovalniške skupine Generali Group, sklenila dogovor o ekskluzivnosti pogajanj za prodajo. Ni pa nobenega zagotovila, da bo prodajna pogodba sklenjena, je KD Group danes sporočil prek spletne strani Ljubljanske borze.

Upravni odbor družbe KD Group je v začetku marca sklenil, da bo izbrane potencialne investitorje za nakup Adriatic Slovenice povabil k skrbnemu pregledu zavarovalnice. Novembra lani je za finančnega svetovalca pri iskanju strateškega investitorja izbral družbo Lazard.

Kdo so potencialni vlagatelji, v KD Group zaradi spoštovanja dogovorov o varovanju zaupnosti ne razkrivajo. Delo je pisalo, da se za Adriatic Slovenico zanimata italijanski Generali in avstrijska Vienna Insurance Group.

Pričakovana cena naj bi znašala okoli 150 milijonov evrov, ključna pri prodaji pa naj bi bila usoda dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oz. stališče nove vlade do tega vprašanja. Odločitev o prodaji naj bi bila znana do poletja, je še navedel časnik.

Adriatic Slovenica, ki ima v lasti družbo KD Skladi, je del Skupine KD Group. Skupina Adriatic Slovenica je lani ustvarila 11,4 milijona evrov čistega dobička, kar je 4,2 odstotka manj kot leta 2016. Tretja največja zavarovalniška skupina je na slovenskem trgu dosegla 14-odstotni delež.