c S
Stavka v Brussels Airlines bo povzročala težave potnikom 14.05.2018 07:14 Bruselj, 13. maja (STA) - Belgijska letalska družba Brussels Airlines bo morala prihodnji teden odpovedati številne lete zaradi stavke pilotov. Prizadetih bo več kot 60.000 potnikov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Piloti Brussels Airlines bodo stavkali v ponedeljek in sredo. Od 557 poletov, načrtovanih na ta dva dneva, jih bo letalska družba izvedla le 80.

Potniki, ki so nameravali potovati na dan stavke, lahko brezplačno zamenjajo svoje vozovnice ali zahtevajo povrnitev denarja. Kot so povedali v podjetju, jih bo en dan stavke stal 4,7 milijona evrov.

Sindikat pilotov je stavko napovedal minulo sredo, spor z vodstvom družbe pa se nanaša na zvišanje plač in spremembe delovnih pogojev. Glavni operativni direktor Brussels Airlines Thibault Demoulin je potezo sindikata označil za neprimerno, saj naj bi podjetje pilotom ponudilo zelo ugoden dogovor.

Sindikat pilotov je svoje zahteve naslovil tudi na nemško Lufthanso. Od nje namreč terja pojasnila glede prihodnosti Brussels Airlines, potem ko je nemški koncern tega prevoznika prevzel v začetku leta 2017.