c S
Unicredit v Sloveniji v četrtletju več kot podvojil dobiček 10.05.2018 13:21 Ljubljana/Milano, 10. maja (STA) - Unicredit banka Slovenija je skupaj z Unicredit Leasingom in družbo za upravljanje nepremičnin UCTAM v prvem letošnjem četrtletju ustvarila devet milijonov evrov konsolidiranega dobička. To je 123 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so danes sporočili iz Unicredita.

Dobiček pred davki se je povečal za 130 odstotkov na 11 milijonov evrov. Prihodki iz poslovanja so se okrepili za 2,4 odstotka, pri čemer so čisti obrestni prihodki upadli za 16,3 odstotka.

Družbe iz skupine so sprostile za dva milijonov evrov oslabitev in rezervacij, medtem ko so jih v enakem lanskem obdobju oblikovale za štiri milijone evrov.

Italijanska skupina Unicredit je medtem čisti dobiček povečala za nekaj manj kot 23 odstotkov na 1,1 milijarde evrov. To je najboljši rezultat po prvem četrtletju leta 2007.

Prihodki so se v prvem letošnjem četrtletju v primerjavi z enakim lanskim obdobjem znižali za 0,7 odstotka na 5,11 milijarde evrov.

Predsednik uprave Jean-Pierre Mustier je poudaril, da načrt prestrukturiranja in razvoja skupine kaže dobre rezultate. Letos nameravajo obseg slabih posojil znižati za štiri milijarde evrov.