c S
Nagrada nemškega gospodarstva podjetju Unihem 10.05.2018 07:42 Ljubljana, 09. maja (STA) - Nagrajenec Slovensko-nemške gospodarske zbornice za tehnične, podjetniške in intelektualne inovacije podjetij v Sloveniji je podjetje Unihem. Ta je strokovno žirijo prepričal s svojo inovacijsko naravnanostjo ter ustvarjanjem sinergij s trajnostnim razvojem.

Kot so sporočili z zbornice, je strokovna komisija v močni konkurenci z večjimi in prepoznavnimi podjetji soglasno odločila, da nagrado podeli Unihemu, nasledniku družinskega podjetja, ki z inovativnimi pristopi na področju talnih sistemov dosega nadpovprečne rezultate.

Pri tem je žirija za najpomembnejše označila ozko specializacijo v razmeroma velikem in zahtevnem gradbenem sektorju. Izpostavili so tudi skrb za nove generacije obrtnikov in šolanja, ki jih nudijo svojim poslovnim partnerjem. S tem združujejo vse deležnike na področju gradnje in tako stremijo k ustvarjanju sinergij.

Unihem je nagrado, ki jo zbornica podeljuje skupaj z nemškim veleposlaništvom v Sloveniji, prejel na drevišnji slovesni prireditvi na Ljubljanskem gradu.

"Naše podjetje je inovativno na področju vseh talnih oblog in zagotavlja izjemno visok okoljevarstveni standard, nenazadnje pa sodi tudi med 10 odstotkov slovenskih podjetij z najvišjo dodano vrednostjo na zaposlenega," je ob prevzemu nagrade povedal prokurist Unihema in vodja prodaje za srednjo in južno Evropo Uwe Miess.

V Unihemu so po njegovih besedah prepričani, da je žirija prepoznala njihovo usmerjenost v inovacije in razvoj ter zagotavljanje najboljših storitev vsem strankam in tudi njihovo izobraževanje.

"V razvoj procesov in tehnologij bomo vlagali tudi naprej, saj iskreno želimo biti najboljši na svojem področju tako po tehnološki in okoljevarstveni strani kot tudi v odnosu do vseh deležnikov. Nagrada je najboljša potrditev za dobro delo naših sodelavcev in odlična spodbuda za še boljše delo v prihodnje, najprej za dober začetek z novim imenom Uzin Utz Slovenija," je še povedal Miess.

Finalista izbora nagrade nemškega gospodarstva sta bila poleg Unihema še podjetji Steklarna Hrastnik in Amibit, kjer so po oceni strokovne žirije dokazali razvojno naravnanost, podjetniško organiziranost in doseganje visoko zastavljenih ciljev.

Na izbor za nagrado nemškega gospodarstva so se prijavila tudi druga, tako mala in srednje velika podjetja kot velika slovenska podjetja in tudi nekaj podjetij, ki so v tuji lasti tujega kapitala, tako nemškega kot tudi kapitala iz drugih evropskih držav.

Nagrada nemškega gospodarstva je prvo dvostransko priznanje, s katerim se nagrajuje inovativnost med podjetji v Sloveniji, so še navedli na zbornici.