c S
Na kratko iz gospodarstva 09.05.2018 17:11 Ljubljana, 09. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Novomeška Krka želi kupiti turistični kompleks Salinera v Strunjanu, ki ga v procesu razdolževanja prodajajo Hoteli Bernardin, in je tudi že pregledala njegovo poslovanje, ob sklicevanju na neuradne informacije danes piše Delo. V Krki o konkretnih nakupnih načrtih ne govorijo. Pravijo le, da v zvezi z zdraviliško-turistično dejavnostjo načrtujejo razvoj v "več smereh, kar vključuje tako partnerstvo kot morebitno akvizicijo".

Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čižmić je danes na Finančni konferenci v Portorožu po pisanju Financ med drugim dejal, da bi bil Mercator zainteresiran prevzeti nekaj Tuševih trgovin, in sicer med 50 in 80. Trgovine bi vzeli v najem, ohranil bi tudi delovna mesta.

Ljubljanska borza je danes do 11. maja začasno zaustavila trgovanje z obveznicami Dela Prodaje z oznako DPR1. Razlog za začasno zaustavitev je izvedba postopkov v KDD zaradi spremembe lastnosti obveznic.