c S
Deutsche Telekom po dobrem četrtletju zvišal napoved 09.05.2018 11:05 Frankfurt, 09. maja (STA) - Nemški Deutsche Telekom je v prvem četrtletju zabeležil 992 milijonov evrov čistega dobička, kar je 32,8 odstotka več kot v primerljivem lanskem obdobju. Rast gre pripisati predvsem uspešnemu poslovanju enote T-Mobile v ZDA. V luči močnega četrtletja je telekomunikacijski velikan dvignil celoletno napoved, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupina Deutsche Telekom je v prvih treh mesecih letos zabeležila tudi 17,9 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar na letni ravni predstavlja 3,9-odstoten padec. V podjetju padec prihodkov pripisujejo močni vrednosti evra.

Dobiček iz poslovanja je padel za 11,6 odstotka na 5,3 milijarde evrov. "Ne glede na to ostajamo na pravi poti," je četrtletne poslovne rezultate komentiral izvršni direktor Tim Höttges. V Deutsche Telekom ostajajo samozavestni glede celoletnega poslovanja, dobiček iz poslovanja naj bi se ustavil pri 23,3 milijarde evrov.

V prvem četrtletju letos je nekdanji državni telekomunikacijski pobudnik presegel tudi mejnik 10 milijonov nemških uporabnikov priklopljenih na optično omrežje. Deutsche Telekom je veliko rast uporabnikov zabeležil v ZDA, kjer so v prvem četrtletju prešteli 1,4 milijona novih uporabnikov, dobiček iz poslovanja pa se je na letni ravni čez lužo okrepil za dvomestno število, še poroča AFP.