c S
Slovenski MoneyRebel s kriptožetoni po milijonska razvojna sredstva 09.05.2018 07:20 Ljubljana, 08. maja (STA) - Slovenski startup s področja finančnih tehnologij MoneyRebel je danes začel zbirati sredstva z javno izdajo kriptožetonov (ICO). Podjetje je v fazi predprodaje kriptožetonov novembra lani že zbralo 2,3 milijona evrov, s katerimi je začelo razvoj finančne platforme. Tokrat pa bodo v sedmih dneh poskušali zbrati še 21,7 milijona evrov.

Zgornja meja sredstev, ki jih MoneyRebel zbira v okviru ICO, je 24 milijonov evrov, pri čemer je 15 milijonov predvidenih za razvoj platforme, ostalih devet milijonov pa za t.i. kripto arbitražo.

Z razvojem finančne platforme MoneyRebel so v podjetju začeli že po lanski fazi preprodaje kriptožetonov, za uporabnike pa bo dostopna julija letos. Platforma po pojasnilih podjetja deluje kot stičišče vseh, ki želijo učinkovito upravljati svoje finance, ter finančnih svetovalcev, ki jim pri tem lahko pomagajo.

Podprta je z algoritmi umetne inteligence za svetovanje uporabnikom ter s tržnico svetovalcev, razvijajo pa jo v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan. Začetnikom bo ponudila možnost preprostega vstopa v svet kripto finančnih trgov, ob tem pa se bodo lahko posvetovali s strokovnjaki svetovalci.

Po navedbah podjetja je bistvo platforme v tem, da so ocene učinkovitosti svetovalcev neizbrisno zapisane s pomočjo tehnologije blockchain, kar odpravi težavo nezaupanja med strankami. S tem se bo po njihovem mnenju ustvarjalo zaupanje na enem najbolj občutljivih področij v življenju vsakega posameznika - na področju osebnih financ.

Uporabnikom bo na voljo tudi aplikacija, v katero bodo lahko povezali svoje finančne račune pri bankah in borznih hišah ter menjalnicah. Tako bodo imeli celovit vpogled v svoja sredstva, kriptovalute ali klasične denarne naložbe. Izvajali bodo lahko transakcije, nalagali sredstva in imeli pregled nad vrednostjo svojega portfelja in tudi nad trendi. Sodelovali bodo lahko tudi v ICO-projektih, ki jih bo posebej preveril in odobril nadzorni svet podjetja.

Kot so glede varnosti poudarili v podjetju, mobilna aplikacija ne bo vsebovala občutljivih podatkov, ti bodo shranjeni na platformi MoneyRebel. Poleg tega pa bo za varen dostop do platforme poskrbljeno tudi s pomočjo vstopa s prstnim odtisom. Nobena od varnostno občutljivih storitev ne bo dostopna brez mehanizma za odobritev, so zatrdili v podjetju.

Testni uporabniki so prvo različico platforme že testirali v marcu, julija letos bo uporabnikom na voljo prva faza platforme MoneyRebel. Med prvimi funkcijami, ki bodo na voljo, so denimo MR-denarnica in računi, MR-portfelj, MR svetovalec itd. Platformo bodo v podjetju še nadgradili vse do pete razvojne faze produkta, ki med drugim vključuje pametno bančništvo in arbitražni produkt MR Kriptel.de PRO.