c S
Na kratko iz gospodarstva 09.05.2018 07:20 Ljubljana, 08. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Kapitalska družba (Kad) in Modra zavarovalnica sta po informacijah spletnega portala Siol tik pred nakupom hotelskega naselja San Simon Resort v Izoli. Njegov lastnik so Hoteli Bernardin, ki se morajo na zahtevo bank upnic razdolževati. Postopek prodaje vodi družba Deloitte. V obeh družbah, kjer upravljajo sredstva za dodatno pokojnino več deset tisoč ljudi, o poslu molčijo. Povedali so le, da preučujejo različne naložbene priložnosti za investiranje v naložbene nepremičnine.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zbira zavezujoče ponudbe za nakup celotnega sklopa nepremičnin večstanovanjskega objekt v Vojniku. Gre za zemljišča v skupni izmeri 2495 kvadratnih metrov, izklicna prodajna cena pa je določena pri 1,65 milijona evrov. Rok za sprejem zavezujočih ponudb je do vključno 15. junij do 12. ure, je razvidno iz današnje objave na spletni strani DUTB.

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je danes začelo izplačevati dodatno denarno odpravnino iztisnjenim malim delničarjem Tekstine, za katero so se z glavnim delničarjem, družbo Svila In, dogovorili s sodno poravnavo. Delničarji bodo tako poleg 3,40 evra na delnico, kolikor so dobili izplačano leta 2017, dobili dodatnih 14,20 evra na delnico, so sporočili iz VZMD.

Delničarji družbe Skupina prva bodo na skupščini, ki bo 15. junija, med drugim odločali o predlogu uprave, da se od 1,55 milijona evrov lanskega bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni 1,44 milijona evrov, preostanek bilančnega dobička pa ostane nerazporejen. Uprava predlaga tudi, da se lastniki seznanijo z odstopom nadzornice Tanje Tuš, na njeno mesto pa imenujejo Mateja Akrapoviča, je razvidno iz sklica skupščine, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Zavarovalnica Triglav bo poročilo o poslovanju skupine in matične zavarovalnice za prvo četrtletje letos objavila 16. maja, ne 17. maja, kot je bilo sprva predvideno, kaže spremenjeni finančni koledar, ki ga je zavarovalnica danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze. Datumi ostalih objav in dogodkov ostajajo nespremenjeni: skupščina bo 29. maja, objava poročila o poslovanju v prvem polletju 17. avgusta in objava poročila o poslovanju v prvih devetih mesecih 15. novembra.

Družba Hram Holding je od 16. aprila do 4. maja na Ljubljanski borzi odkupila 680 lastnih delnic v skupni vrednosti 258,40 evra. Po omenjenih nakupih ima 344.769 lastnih delnic, kar prestavlja 8,05 odstotka vseh izdanih delnic, je danes na spletni strani Ljubljanske borze objavila družba.

Družba Delo prodaja je skladno s sporazumom o finančnem prestrukturiranju, ki ga je sklenila s ključnimi upniki, odložila datum zapadlosti zadnje obveznice, in sicer na 27. september 2020. Nalog za spremembo zapadlosti obveznosti so že posredovali na KDD, na Ljubljansko borzo pa so vložili zahtevo za začasno ustavitev trgovanja z vrednostnim papirjem, je na spletni strani Ljubljanske borze objavila družba.

Asko, blagovna znamka, ki je del skupina Gorenje, je v novem nakupovalnem središču Time Square Dubai v Dubaju v Združenih arabskih emiratih skupaj z lokalnim partnerjem Sharaf odprla nov prodajno-razstavni salon. Direktor Aska za Bližnji vzhod in Afriko Bor Rozman je ob odprtju poudaril, da salon predstavlja pomembno novo pridobitev za blagovno znamko v Dubaju in v zalivskih državah, tako pa se želijo približati kupcem v Združenih arabskih emiratih, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.