c S
Trimo od 1. maja vodi Božo Černila 08.05.2018 07:26 Trebnje, 07. maja (STA) - Trimo vodi novi glavni direktor Božo Černila. Družbo, ki je po finančnem prestrukturiranju predlani postala last poljskega sklada Innova Capital oz. družbe European Architectural Systems, je pred njim začasno vodil prvi nadzornik Jeffery L. Grady. Ta je po začetni poslovni preobrazbi nadomestil glavnega izvršnega direktorja Macieja Radomskega.

Iz Trima so danes sporočili, da je Černila menedžer z bogatimi izkušnjami v mednarodnih gradbenih podjetjih, ki želi z "dobro komunikacijo, sodelovanjem in zaupanjem med sodelavci" Trimo "popeljati med najuspešnejše slovenske globalne blagovne znamke".

Černila sicer prihaja iz avstrijskega proizvajalca opečnega gradbenega materiala Wienerberger, kjer je vodil regijo Balkan, pred tem je bil član uprave za regijo Adriatic. Bil je tudi član uprave in komercialni direktor francoske multinacionalke Lafarge. Poslovno kariero je začel v danskem podjetju Velux.

Černila se je že predstavil zaposlenim, sestal se je tudi s širšim vodstvom in z delavskimi predstavniki. Po Trimovih podatkih je ob tem poudaril pomen odprtega medsebojnega komuniciranja, upoštevanja različnih znanj in mnenj ter pomena povratnih informacij za doseganje odličnosti v poslovanju.

"Cilj, za katerega se bom skupaj s sodelavci zavzemal, je, da Trimo postane ena najuspešnejših slovenskih globalnih blagovnih znamk. Po finančnih kazalcih pa želimo postati vsaj tako uspešno podjetje, kot so najuspešnejši ponudniki arhitekturnih rešitev na svetu. To bomo dosegli z medsebojnim spoštovanjem, usmerjenim delom, odgovornostjo vsakega posameznika, inovativnimi proizvodi in rešitvami ter z našimi kupci, ki jih bomo postavili v središče vseh naših aktivnosti" je še dejal po navedbah iz trebanjske družbe.

Radomski je decembra z mesta glavnega direktorja Trima odstopil iz osebnih razlogov, vodenje podjetja pa je nato do imenovanja novega direktorja prevzel nekdanji predsednik nadzornega sveta Grady.

Trimo je s svojimi blagovnimi znamkami prisoten v več kot 60 državah, s svojimi podjetji, podružnicami, predstavništvi, agenti in zastopniki pa v skoraj 30 državah. Proizvodne obrate ima v Sloveniji in Srbiji. Prek prodajnih hčerinskih družb je prisoten tudi v Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji na Poljskem in v Makedoniji. Poslovanje širi tudi prek predstavništev na Češkem in Slovaškem, v Franciji ter na Madžarskem.