c S
Hoteli Bernardin lani z rastjo prihodkov in dobička 07.05.2018 14:29 Portorož, 07. maja (STA) - Družba Hoteli Bernardin je lani ustvarila 28,58 milijona evrov prihodkov od prodaje storitev, kar je tri odstotke več kot lani, izhaja iz sporočila, ki ga je družba poslala po današnji skupščini. Čisti dobiček se je ustavil nekaj nad 892.000 evrov, kar je trikratnik predlanskega, uporabili pa ga bodo za kritje prenesene izgube iz preteklih let.

Dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA) je bilo lani za 4,34 milijona evrov in je od predlanskega višji za 323.000 evrov, so po današnji skupščini še zapisali v družbe. Skupščina je članom uprave in nadzornega sveta podelila razrešnico.

Družba sicer v letošnjem letu med drugim nadaljuje s prenovo nekaterih hotelov. V portoroškem Grand Hotelu Bernardin so pred začetkom sezone že zaključili s prenovo sob, ki so zdaj večje in bodo med drugim krmiljene prek recepcije. Vrednost investicije je bila okoli 5,4 milijona evrov, s prenovo sob pa bo hotel po prepričanju vodstva dvignil kakovost bivanja in poslovno konkurenčnost v destinaciji in na trgu počitniškega ter kongresnega segmenta.

Vključno z Grand Hotelom Bernardin, ki premore 241 sob, družba Hoteli Bernardin upravlja s skoraj 1200 hotelskimi sobami na slovenski obali. Na trgu nastopa s šestimi hoteli, tremi sklopi apartmajev in kampom. Po sezoni v družbi predvidevajo še investicijo v delno obnovo bazenskega kompleksa Laguna Bernardin v Hotelu Histrion ter manjšo obnovo sob v istoimenskem hotelu.

Družbi, ki po bo stečaju največjega lastnika, NFD Holding, očitno počasi prešel v okvirje skupine Sava, je obnovo omogočil sporazum z upniki o reprogramiranju obveznosti. V naložbe lahko zdaj usmerijo večino denarnega toka družbe.

Na današnji seji je skupščina potrdila tudi spremembo v nadzornem svetu družbe. Od šestih sedanjih članov, med katerimi so štirje predstavniki kapitala in dve predstavnici zaposlenih, bo namreč štirim 9. julija potekel mandat.

Skupščina je odpoklicala še eno članico nadzornega sveta in imenovala tri člane, ki jim bo mandat začel teči 10. julija. To so Andrej Lazar, Milan Marinič in Matej Narat, ki bodo skupaj s Tomom Šemetom predstavniki kapitala v nadzornem svetu družbe Hoteli Bernardin, so zapisali v sporočilu.