c S
Terme Paradiso z novimi naložbami 07.05.2018 07:18 Dobova, 06. maja (STA) - V Termah Paradiso v Dobovi so predvsem na račun novih prestižno opremljenih sob lani ustvarili nekaj manj kot 1,88 milijona evrov prihodka oz. 14 odstotkov tega več kot predlani. Za naložbe so lani odšteli približno dva milijona evrov, letos jih nadaljujejo z nadgradnjo notranjega bazena, gradnjo otroškega bazena in manjšega glamping letovišča.

V Termah Paradiso so za STA povedali, da so lansko naložbo pokrili z lastnim denarnim vložkom in s posojili, ta pa je hkrati z novimi "pametnimi premium in premium deluxe sobami z jacuzzijem" obsegala še gradnjo kuhinje, restavracije in jedilnice za 120 gostov, otroške igralnice ter družabnega prostora za odrasle goste.

Letos so se lotili nadgradnje notranjega bazena, v prvem nadstropju gradijo nov otroški bazen z igrali, gradijo tudi manjše glamping letovišče, ki ga bodo izročilno zaznamovali s čebelarstvom. Za omenjene naložbe bodo skupaj odšteli približno pol milijona evrov. Dodali so, da bodo v Posavju s ponudbo t. i. glampinga prvi.

Glede drugih lanskih izidov so navedli, da so zahvaljujoč lanskim novim namestitvenim zmogljivostim od njihovega odprtja 1. julija lani do konca preteklega leta zabeležili nekaj manj kot 10.000 prenočitev, letos oz. do zadnjih praznikov pa so teh zabeležili že skoraj 5000.

V Termah Paradiso še vedno prednjačijo domači gostje, ob hrvaških in srbskih gostih se je okrepil obisk Italijanov. Z novo naložbo in t. i. glampingom stavijo na okrepitev obiska iz Beneluxa ter Velike Britanije.

Na kopališču so lani našteli 16 odstotkov več kopalcev kot predlani, podoben obisk si obetajo tudi letos. Terme Paradiso so lani zaposlovale 33 ljudi, število zaposlenih je letos zraslo na 40.

Po podatkih te dobovske družbe, ki posluje od leta 2010, Terme Paradiso ponujajo 1800 kvadratnih metrov odprtih in pokritih termalnih vodnih površin, notranji in zunanji bazen pa sta odprta vse leto.

Termalno vodo črpajo iz nekaj več kot 700 metrov globoke vrtine v zahodnem delu Dobove, kjer njena temperatura dosega skoraj 55 stopinj Celzija. Voda je čista in praktično brez primesi, obogatena je s kalcijem, z magnezijem, hidrogenkarbonatom in s sulfatom. Dobovska termalna voda zaradi svojih balneoloških in kemijskih lastnosti blagodejno vpliva na gibalni sistem in hrbtenico.