c S
Znano bo število registriranih brezposelnih v aprilu 07.05.2018 07:34 Ljubljana, 07. maja (STA) - Zavod za zaposlovanje bo danes objavil podatek o številu registriranih brezposelnih v aprilu. Po rasti števila brezposelnih na mesečni ravni ob prehodu v novo leto zaradi izteka zaposlitev za določen čas, se je to februarja in marca zmanjšalo, ob ugodnih gospodarskih razmerah pa je pričakovati nadaljevanje trenda.

Konec marca je bilo pri zavodu registriranih 81.220 brezposelnih, 5,2 odstotka manj kot februarja in 14,7 odstotka manj kot marca lani. V prvem četrtletju je bilo v povprečju prijavljenih 84.941 brezposelnih oz. 15,1 odstotka manj brezposelnih kot v enakem obdobju lani.

Ministrstvo za delo je februarja za letošnje leto napovedalo, da se bo dotok v brezposelnost še zmanjševal, saj da ni pričakovati številčnejšega odpuščanja iz poslovnih razlogov, prav tako ne povečanja števila brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas. Poleg tega se po letu 2013 postopno zmanjšuje tudi dotok iskalcev prve zaposlitve.