c S
Skupina Cetis lani z rastjo prihodkov in dobička 27.04.2018 09:59 Celje, 26. aprila (STA) - Skupina Cetis je lani prvič presegla 61 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je štiri odstotke več kot leto prej. Čisti dobiček pa se je zvišal za 210 odstotkov na 3,9 milijona evrov. Vseh sedem družb v skupini je lani poslovalo z dobičkom, je družba danes sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze.

Matična družba Cetis je lani ustvarila 32,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je osem odstotkov več kot leto prej, čisti dobiček pa je porasel za 742 odstotkov na 2,5 milijona evrov.

Po navedbah skupine, ki je konec leta 2017 zaposlovala 583 delavcev, bruto dodana vrednost na zaposlenega pa je znašala 41.000 evrov, so lani investirali predvsem v novo strojno opremo, ki bo zagotavljala višjo produktivnost, povečanje kapacitet in večjo kakovost njihovih izdelkov. Intenzivni investicijski cikel se bo nadaljeval tudi letos.

Na področju rešitev varnostnih tiskovin so dosegli najvišjo prodajo v zadnjih letih. Leto 2017 so tako zaznamovali projekti s področja volitev v treh državah. Še posebej so v Cetisu ponosni na projekt celovite rešitve e-vlade za manjšo afriško državo, ki so ga začeli izvajati konec leta 2017 in v okviru katerega postavljajo celovito rešitev z vsemi pomembnejšimi dokumenti in opremo za upravne enote, personalizacijske centre in mejni nadzor.

Prodajne aktivnosti na področju rešitev komercialnih tiskovin so bile skladno s strateškimi načrti usmerjene v ključne strateške panoge: pijačo, farmacijo in kozmetiko ter prehrano, z vidika trgov pa na strateške trge zahodne Evrope.

Izvoz je skupina Cetis v letu 2017 povečala za 11 odstotkov, kar v celotni prodaji rešitev komercialnih tiskovin predstavlja 40 odstotkov.

Rešitve varnostnih tiskovin je skupina Cetis lani sicer prodala v 30 držav Evrope, Južne Amerike, Afrike in Bližnjega vzhoda.

"S celovitim in fleksibilnim pristopom, partnerskim in profesionalnim odnosom ter s širokim naborom izdelkov in storitev pomagamo kupcem z osebnim pristopom reševati njihove izzive. Postati želimo kupčev priljubljeni strateški razvojni partner. V letu 2017 smo skladno s strateškimi usmeritvami posodobili tudi identiteto in celostno grafično podobo blagovne znamke Cetis," so navedli v družbi.

Dodali so še, da bodo rast tudi v prihodnje dosegali predvsem z usmerjenostjo na tuje trge, nadgradnjo izdelkov s storitvami ter z razvojem inovativnih, celovitih in modularnih rešitev, ki prispevajo k višji dodani vrednosti. Ustvarjali pa bodo nova delovna mesta in povečali dodano vrednost na zaposlenega.