c S
Union hoteli lani z rastjo prihodkov in dobička 27.04.2018 09:59 Ljubljana, 26. aprila (STA) - Tako skupina Union hoteli kot matična družba sta lani okrepili prihodke in dobiček. Skupina je ustvarila 22,63 milijona evrov prihodkov, kar je 18,2 odstotka več kot leto prej, prihodki na ravni matične družbe pa so porasli za 19,6 odstotka na 20,97 milijona evrov, izhaja iz revidiranega poročila, objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Skupina Union je lani dosegla 6,19 milijona evrov dobička pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA), kar na letni ravni pomeni 16,3-odstotno zvišanje. Čisti dobiček se je medtem zvišal za 16,5 odstotka na 2,82 milijona evrov.

Skupina je sicer lani upravljala štiri hotele - Grand hotel Union, Grand hotel Union Business, Hotel Lev in Central hotel - ki imajo skupaj 574 sob.

Družba Union hoteli je leto zaključila s 5,87 milijona evrov EBITDA, kar predstavlja 16,9-odstotno rast, ter 2,71 milijona evrov čistega dobička, kar je 16,6 odstotka več kot v letu 2016.

Glavni izvršni direktor Matej Rigelnik je ob objavi rezultatov zapisal, da je pomembno, da so kljub prihodu izredno močne konkurence na trg z vlaganjem v lokalno ponudbo in visoko raven storitve lani uspeli gostiti najpomembnejše dogodke v Ljubljani in povečati zasedenost sob.

Izpostavil je še, da si je novo vodstvo družbe za leto 2018 zastavilo ambiciozne cilje. "Postavili smo novo

strategijo za obdobje 2018-2022, s katero smo skupini Union hoteli začrtali novo pot. Postavili smo si novo vizijo in poslanstvo skupine Union hoteli," je zapisal.

Naslednja investicija Union hotelov bo celovita prenova Hotela Central, ki se bo začela jeseni. "Ta prenova bo hotel transformirala v moderen hotel za mlade in mlade po srcu, s katerim bomo konkurirali na trgu nižje kategorizacije," je dodal Rigelnik.