c S
Razpis za novega direktorja ptujske bolnišnice bodo ponovili 27.04.2018 09:59 Ptuj, 26. aprila (STA) - Svet zavoda ptujske bolnišnice se je odločil ponoviti razpis za novega direktorja. Kot je po predstavitvi vseh štirih kandidatov v tem tednu danes sporočil predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, nihče od njih ni prejel potrebne večine glasov. Člani sveta so se zato odločili razpis ponoviti in ga bodo znova objavili predvidoma 4. maja.

V prvem razpisu so od kandidatov pričakovali univerzitetno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, državljanstvo Slovenije in aktivno znanje slovenskega jezika.

Sedanjemu direktorju Andreju Levaniču, ki je najprej napovedal vnovično kandidaturo, nato pa si premislil in je ni oddal, se je mandat sicer iztekel že 14. marca, a je svet zavoda postopek objave javnega razpisa začel šele dva dneva prej, saj se je na vladni strani zavlekla potrditev njenih predstavnikov v svetu zavoda. Vse do izbire novega direktorja bo ptujsko bolnišnico še naprej vodil kot v. d. direktorja.

Svet zavoda se je tokrat izbiro direktorja za razliko od prejšnjega odločil opraviti daleč od oči javnosti, tako uradno kandidati javnosti sploh niso znani. Nekateri mediji so poročali, da naj bi kandidature med drugim oddala Aleksander Voda, ki vodi pravno službo v tem zavodu, in Dejan Dokl, ki je bil nekdaj zaposlen v ptujskem domu upokojencev.