c S
Borznoposredniška dejavnost GBD pod okrilje BKS Bank 30.04.2018 09:01 Ljubljana, 30. aprila (STA) - BKS Bank v skladu z dogovorom z Gorenjsko borznoposredniško družbo (GBD) danes prevzema finančne instrumente več kot 9000 dosedanjih strank GBD. BKS Bank bo s tem postala druga največja borznoposredniška družba v Sloveniji, usoda GBD bo po napovedih znana po poletni skupščini.

Prenos investicijskih storitev in poslov na BKS Bank bo izveden danes, razen prenosa finančnih instrumentov na nekaterih trgih nekdanje Jugoslavije, kjer se bo ta izvršil takoj, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji.

Zadnji dan trgovanja z vrednostnimi papirji preko GBD je bil minuli ponedeljek, prvi naslednji dan trgovanja bo v četrtek preko BKS Bank. Za prenos strankam ni treba storiti ničesar, prenos je brezplačen, so zapisali v GBD in BKS Bank.

BKS Bank se je močno vključila v postopke konsolidacije borznoposredniškega trga v Sloveniji. Banka, ki ima enote v Ljubljani, Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu in Domžalah ter lizinško družbo BKS-leasing, je doslej na borznoposredniškem področju prevzela stranke Perspektive in nekdanje Factor banke. Z najnovejšim dogovorom bo za Alto postala druga največja v državi.

Skupščina GBD je februarja sklenila, da bo GBD zaključila dejavnost upravljanja domačih in tujih finančnih instrumentov, vključno z denarnimi sredstvi in drugim premoženjem strank, ter vodenja nematerializiranih vrednostnih papirjev. O tem, katero dejavnost bo opravljala v bodoče, bo po napovedih odločala ob obravnavi lanskoletnega poslovanja.