c S
Ptujski župan glede tržnice uspešen tudi na upravnem sodišču 26.04.2018 14:52 Ptuj, 26. aprila (STA) - Upravno sodišče je v celoti ugodilo tožbenemu zahtevku ptujskega župana Mirana Senčarja in odpravilo sklepe mestnega sveta, s katerimi je ta med drugim razveljavil razpis za evropsko sofinancirano prenovo mestne tržnice. Kot so sporočili s ptujske občine, je sodišče s tem potrdilo, da so postopki javnega naročanja v pristojnosti župana.

Senčar je na upravno sodišče marca vložil tožbo zaradi odprave sklepov mestnega sveta, ob tem pa je vložil tudi predlog za odlog izvršitve izpodbijanega akta. Ptujski župan je bil namreč prepričan, da je mestni svet s sklepi presegel svoje pristojnosti in želel vplivati na postopek in izvedbo javnega naročila pri projektu prenove tržnice.

Danes so na mestni občini prejeli sodbo, v kateri je sodišče v celoti ugodilo tožbenemu zahtevku župana in odpravilo sklepe mestnega sveta. Zahtevo za izdajo začasne odredbe pa je upravno sodišče zavrglo, saj zanjo ni več pravnega interesa, glede na pravnomočno ugoditev tožbi.

Kot je ob tem povedal Senčar, je to še ena v nizu potrditev, da vse postopke za preporod mesta vodijo pravilno. "Razvoj Ptuja načrtujemo in izvajamo premišljeno. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bodo zastavljeni projekti v tesnem sodelovanju z mestnim svetom potekali transparentno in zakonito," je dejal ptujski župan.

Z odločitvijo sodišča pa ni več pravnih ovir za županove načrte, saj je tudi državna revizijska komisija prejšnji teden pritrdila javnemu razpisu. Po večkratni preložitvi odpiranja ponudb so te v torek vendarle odprli. Prispele so štiri ponudbe, pri čemer je bila ena prazna. Ponudbe so se gibale med 4,5 in 6,5 milijona evrov, cenovno najugodnejšo pa so oddale Javne službe Ptuj.